Tizenketten életüket vesztették egy buszbalesetben

A lengyel rendszámú busz Magyarország felől érkezett Horvátországba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 06. 11:26
null
CROATIA-POLAND-TRANSPORT-BUS-ACCIDENT Fotó: DAMIR SENCAR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenketten meghaltak és legalább negyvenen megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel.

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elbóbiskolt a volán mögött.

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek – közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították – tette hozzá.

Borítókép: Mentőautó érkezik a helyszínre (Fotó: AFP/Damir Senar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.