időjárás 17°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Tűz miatt kellett több ezer embert kitelepíteni Franciaországban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.09. 14:30 2022.08.09. 14:31
Tűz miatt kellett több ezer embert kitelepíteni Franciaországban

Több mint háromezer embert menekítettek ki kedden a hatóságok Dél-Franciaországban a térségben pusztító tűzvész miatt. A tűz egy Lozere megyei településen keletkezett hétfő este, amikor egy traktor lelógó fémalkatrésze az aszfaltot karcolva szikrát vetett, amelyből a nagy melegben tűz keletkezett.

A traktoros maga hívta a tűzoltókat, és azonnal elkezdte az oltást, de a lángok továbbterjedtek Aveyron megye irányába, ahol eddig 700 hektárnyi terület égett le. A közeli Cévennes Nemzeti Park egy része szintén lángokban áll.

Sérültek egyelőre nincsenek, mert a hatóságok már éjjel elkezdték a kitelepítést. Az embereket – köztük több száz turistát – a közeli Aveyron megye iskoláiban és településein helyezték el.

A helyi prefektúra közlése szerint több mint 600 tűzoltó és oltó repülőgép küzd a lángokkal. Reggel óta megelőzésképpen gyújtottak tüzeket, hogy a lángok ne tudjanak tovább terjedni. Franciaországban az év eleje óta több mint 47 ezer hektár égett le a különböző tűzesetek miatt.

Borítókép: illusztráció. A délnyugat-franciaországi Landira település közelében tomboló erdőtűz 2022. július 16-án (Fotó: MTI/AP/Gironde megye tűzoltósága)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.