Tűz miatt kellett több ezer embert kitelepíteni Franciaországban

A tűz az ország déli felében keletkezett, sérültekről nem adtak hírt a hatóságok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 09. 14:30
Landiras, 2022. július 16. A Gironde megye tûzoltósága (SDIS 33) által közreadott képen a délnyugat-franciaországi Landira település közelében tomboló erdõtûzrõl 2022. július 16-án. MTI/AP/Service Communication-Protocole SDIS 33 Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint háromezer embert menekítettek ki kedden a hatóságok Dél-Franciaországban a térségben pusztító tűzvész miatt. A tűz egy Lozere megyei településen keletkezett hétfő este, amikor egy traktor lelógó fémalkatrésze az aszfaltot karcolva szikrát vetett, amelyből a nagy melegben tűz keletkezett.

A traktoros maga hívta a tűzoltókat, és azonnal elkezdte az oltást, de a lángok továbbterjedtek Aveyron megye irányába, ahol eddig 700 hektárnyi terület égett le. A közeli Cévennes Nemzeti Park egy része szintén lángokban áll.

Sérültek egyelőre nincsenek, mert a hatóságok már éjjel elkezdték a kitelepítést. Az embereket – köztük több száz turistát – a közeli Aveyron megye iskoláiban és településein helyezték el.

A helyi prefektúra közlése szerint több mint 600 tűzoltó és oltó repülőgép küzd a lángokkal. Reggel óta megelőzésképpen gyújtottak tüzeket, hogy a lángok ne tudjanak tovább terjedni. Franciaországban az év eleje óta több mint 47 ezer hektár égett le a különböző tűzesetek miatt.

Borítókép: illusztráció. A délnyugat-franciaországi Landira település közelében tomboló erdőtűz 2022. július 16-án (Fotó: MTI/AP/Gironde megye tűzoltósága)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.