időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Ferenc pápa: Legyen több gyermek!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.25. 17:31 2022.09.25. 17:35
Ferenc pápa: Legyen több gyermek!

Ferenc pápa fokozott gyermekvállalásra és a bevándorlók befogadására buzdította az olaszokat vasárnap a dél-olaszországi Materában tartott szabadtéri misén.

A katolikus egyházfő egy olasz egyházi kongresszuson vett részt az olasz választások napján, s beszédében megpendítette a kampány kulcstémáit, bár a voksolást magát egy szóval sem említette annak ellenére, hogy az olasz püspöki konferencia korábban az urnák elé szólította a szavazópolgárokat.

– Szeretném felkérni Olaszországot: legyen több szülés és gyermek – mondta a rögtönzött beszédében Ferenc pápa, aki többször is nehezményezte, hogy Olaszországban „demográfiai tél” van, tekintettel arra, hogy ott az egyik legalacsonyabb a születési arány világviszonylatban.

Ferenc pápa az állandó vitatémának számító bevándorlással kapcsolatban felidézte, hogy a katolikus egyház ma tartja a migránsok és menekültek világnapját. Ebből eredően olyan befogadó, testvéries jövőt szorgalmazott, amelyben megvalósítják Isten tervét, s a migránsok, valamint az embercsempészek áldozatai békében és tisztességben élhetnek. Hozzátette, hogy a bevándorlókat üdvözölni, segíteni, támogatni és integrálni kell.

 

Borítókép: Ferenc pápa érkezik megtartani rendes heti audienciáját Rómában 2022. augusztus 24-én (Fotó:  CPP/Hans Lucas via AFP/Massimiliano Migliorato)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.