időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Lukasenka elrendelte a biztonsági erők mozgósítását

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.20. 19:47 2022.09.20. 20:00
Lukasenka elrendelte a biztonsági erők mozgósítását

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök kedden elrendelte a biztonsági erők mozgósítását és a törvények szigorítását, hogy rendet és fegyelmet teremtsen az országban − közölte a BelTa hírügynökség.

Az államfő az intézkedést a belarusz nemzetbiztonsági tanács titkárával, Aljakszandr Volfoviccsal tartott megbeszélését követően jelentette be, egyebek között azt állítva, hogy az ellenzék hatalomátvételre készül. Hozzátette, hogy Ukrajnában alakulatokat képeznek ki nemcsak a hatalomátvételre, de arra is, hogy az országot a NATO-blokkhoz csatolják.

Ismét azzal próbálkoznak, hogy egy új Ukrajnát hozzanak létre itt, Belaruszban. Ezt nem szabad megengedni

− idézte az államfőt a BelTa. Lukasenka már korábban is beszélt arról, hogy Ukrajnában külföldre szökött belarusz harcosokat képeznek ki fegyveres felkelés kirobbantására a saját hazájukban.

Borítókép: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök interjút ad az AP amerikai hírügynökség újságírójának az államfői rezidencián, a Függetlenség Palotájában Minszkben 2022. május 5-én (Fotó: MTI/AP/Markus Schreiber)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.