időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Novák Katalin: Azon leszek, hogy közelebb kerüljünk a békéhez

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.09.20. 17:12 2022.09.20. 21:50
Novák Katalin: Azon leszek, hogy közelebb kerüljünk a békéhez

„Megkezdődött az ENSZ-közgyűlés 77. ülésszaka New Yorkban. A magyar delegáció vezetőjeként azon leszek, hogy közelebb kerüljünk a békéhez. Ez nem csak magyar érdek, ez minden ember érdeke” – közölte Facebook-posztjában Novák Katalin köztársasági elnök, aki kedden megérkezett New Yorkba.

Novák Katalin az ENSZ-közgyűlés ma kezdődött 77. ülésszakára érkezett az amerikai metropoliszba. Holnap helyi idő szerint délután 3-kor beszédet mond az ENSZ-közgyűlésen, ma pedig felszólal a női állam- és kormányfők találkozóján, amelyet a közgyűlés leköszönő és új elnöke szervez. Novák Katalin továbbá találkozik és megbeszélést folytat Kőrösi Csabával, az ENSZ-közgyűlés elnökével, valamint Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójával és António Gutteres ENSZ-főtitkárral is. Mint a köztársasági elnöki hivataltól megtudtuk, Novák Katalin holnap este részt vesz Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének a fogadásán.

 

Borítókép: Novák Katalin az ENSZ-közgyűlésen New Yorkban (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.