Öngyilkos merénylő robbantott a kabuli orosz nagykövetségen

A támadót a fegyveres őrök a bejárat közelében lőtték agyon, amint a kapuhoz közeledett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 05. 10:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öngyilkos merénylő robbantott pokolgépet a kabuli orosz nagykövetség bejárata közelében, majd a támadót fegyveres őrök lőtték agyon, amint a kapuhoz közeledett − jelentette hétfőn a helyi rendőrség.

Mielőtt a célpontját elérte volna, az orosz nagykövetség őrei felismerték és lelőtték. Egyelőre áldozatokról nem tudni − mondta el Mavlavi Szabir, a támadás helyszínének rendőri vezetője. Oroszország egyike azon kevés országoknak, amelyek a tálibok több mint egy évvel ezelőtti hatalomátvétele után is fenntartották nagykövetségüket Kabulban. 

A robbanásban legkevesebb tizenöten vesztették életüket vagy sérültek meg, az orosz külügyminisztérium közleménye szerint a nagykövetség két munkatársa is meghalt a támadásban.

A merényletnek afgán áldozatai is vannak.

Noha Moszkva hivatalosan nem ismeri el a tálib vezetést, tárgyalásokat folytat üzemanyag és más árucikkek szállításáról.

Borítókép: az orosz nagykövetség Kabulban (Fotó: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.