időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Több ezer embert telepítettek ki a kaliforniai erdőtüzek miatt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.04. 10:27
Több ezer embert telepítettek ki a kaliforniai erdőtüzek miatt

Már ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában a forró, száraz és szeles időben gyorsan terjedő erdőtüzek, és egy fűrésztelep kigyulladása miatt. Az állam északi részén Weed városában a lángok több otthont is elpusztítottak szombaton. A kaliforniai tűzoltóság szóvivője közölte, hogy a lángok elől kimentettek közül több embert kórházba kellett vinni.

 

Az erdőtüzek mellett Weed városban eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki egy fűrészmalom, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A lángok a hétvégén további települések felé terjedtek tovább.

 

Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron dolgoztak a tűzoltók az erdő és bozóttüzeken, amelyek egy részét sikerült lokalizálni. Az Egyesült Államok északnyugati részén a hétvégére újabb hőségriasztást adtak ki. A hőmérséklet közelíti a negyven fokot, több mint tíz fokkal meghaladva az ilyenkor szokásosat Kalifornia, Utah és Idaho államban is. Kaliforniában és Nevadában ismét arra kérték a lakosokat, hogy korlátozzák az áramfogyasztást, a hálózat működőképességének fenntartása érdekében. A kérések között szerepelt, hogy az elektromos járművek töltését is mellőzzék.

Borítókép: Lángok pusztítanak el egy épületet a Shastina-tó közelében  a kaliforniai Weedtől északnyugatra 2022. szeptember 2-án (Fotó: MTI/AP/The Record Searchlight/Hung T. Vu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.