Több ezer embert telepítettek ki a kaliforniai erdőtüzek miatt

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy egy fűrészmalom is kigyulladt, a lángok újabb települések felé terjednek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 04. 10:27
null
Weed, 2022. szeptember 3. Lángok pusztítanak el egy épületet a Shastina-tó közelében a kaliforniai Weedtõl északnyugatra 2022. szeptember 2-án. MTI/AP/The Record Searchlight/Hung T. Vu Fotó: Hung T. Vu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában a forró, száraz és szeles időben gyorsan terjedő erdőtüzek, és egy fűrésztelep kigyulladása miatt. Az állam északi részén Weed városában a lángok több otthont is elpusztítottak szombaton. A kaliforniai tűzoltóság szóvivője közölte, hogy a lángok elől kimentettek közül több embert kórházba kellett vinni.

 

Az erdőtüzek mellett Weed városban eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki egy fűrészmalom, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A lángok a hétvégén további települések felé terjedtek tovább.

 

Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron dolgoztak a tűzoltók az erdő és bozóttüzeken, amelyek egy részét sikerült lokalizálni. Az Egyesült Államok északnyugati részén a hétvégére újabb hőségriasztást adtak ki. A hőmérséklet közelíti a negyven fokot, több mint tíz fokkal meghaladva az ilyenkor szokásosat Kalifornia, Utah és Idaho államban is. Kaliforniában és Nevadában ismét arra kérték a lakosokat, hogy korlátozzák az áramfogyasztást, a hálózat működőképességének fenntartása érdekében. A kérések között szerepelt, hogy az elektromos járművek töltését is mellőzzék.

Borítókép: Lángok pusztítanak el egy épületet a Shastina-tó közelében  a kaliforniai Weedtől északnyugatra 2022. szeptember 2-án (Fotó: MTI/AP/The Record Searchlight/Hung T. Vu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.