időjárás 2°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Újra tárgyalóasztalhoz ül Putyin és Hszi

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.07. 12:18 2022.09.07. 14:42
Újra tárgyalóasztalhoz ül Putyin és Hszi

A Sanghaji Együttműködési Szervezet jövő heti szamarkandi csúcstalálkozója alkalmából tárgyal majd egymással Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök – jelentette be Andrej Gyenyiszov, Oroszország pekingi nagykövete újságíróknak szerdán Pekingben a TASZSZ jelentése szerint.

A Sanghaji Együttműködési Szervezet szeptember 15-től tart kétnapos csúcsot az üzbegisztáni Szamarkandban. Gyenyiszov nem zárta ki a lehetőségét, hogy Putyin és Hszi a G20-csoportnak az indonéziai Balin november 15–16-án és az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) Thaiföldön november 18–19-én megtartandó csúcstalálkozóján is tart majd kétoldalú egyeztetést, ha személyesen jelen lesz.

A két elnök legutóbb februárban Pekingben ült tárgyalóasztalhoz, röviddel azt megelőzően, hogy Oroszország megindította az Ukrajna elleni invázióját. Az orosz elnök látogatása alkalmából aláírt megállapodás értelmében a felek közötti kapcsolatoknak „nincsenek határai”.

Az orosz Távol-Keleten megtartott Vosztok–2022 hadgyakorlaton kínai csapatok is részt vettek. A vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumra elutazott népes kínai küldöttséget Li Csan-su, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Kongresszusa állandó bizottságának elnöke vezette.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Hadsereg–2022 Nemzetközi Katonai és Műszaki Fórum megnyitóünnepségén a kubinkai Patriot katonai kiállítási központban és gyakorlótéren 2022. augusztus 15-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Elnöki sajtószolgálat)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.