Az Európai Bizottság nem kíván fázni

A Mandiner munkatársai az Európai Bizottság brüsszeli épületében járva lettek figyelmesek a hőmérő 23 Celsius-fokos állására.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2022. 10. 12. 13:24
null
Brüsszel, 2019. július 1. Az Európai Bizottság brüsszeli székháza 2019. július 1-jén. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felfüggesztette az éjszakába nyúló európai uniós csúcstalálkozót, hogy kétoldalú megbeszéléseket folytasson a tagállamok vezetõivel. A tagországok állam-, illetve kormányfõi június 30-án este kezdtek rendkívüli találkozót Brüsszelben, ezen egyetlen napirendi pontként a fõbb EU-intézmények vezetõi tisztségeinek betöltésérõl tárgyalnak. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 23 Celsius-fokot mérnek a bizottság brüsszeli székházában, miközben nem akarják, hogy 19 Celsius-fok fölé fűtsük az EU-ban a középületeinket – írja a Mandiner. A hetilap munkatársai az Európai Bizottság brüsszeli épületében járva lettek figyelmesek a hőmérő állására.

Emlékezetes, korábban Frans Timmermans zöldátmenetért felelős uniós biztos egyebek mellett azt javasolta az európaiaknak, hogy fürödjenek ritkábban, és mosás helyett szellőztessék ki a ruhájukat, hiszen csak így spórolhatunk igazán, és ez majd megállítja Vlagyimir Putyin orosz elnököt. 

Miközben pedig az emberek többsége a szankciók okozta energiaválság miatt spórolni kényszerül, Guy Verhofstadt, Belgium volt liberális miniszterelnöke, az Újítsuk meg Európát! (Renew Europe) európai parlamenti frakció képviselője úgy spórol, hogy közpénzből újítatta fel a Gent belvárosában lévő luxusvilláját. A brüsszeli politikus szintén egyike volt azoknak, akik szerint az Oroszországgal szembeni szankciós politika fenntartása érdekében az uniós polgároknak is áldozatokat kell hozniuk, ami spórolást követel meg mindenkitől.

Borítókép: Az Európai Bizottság brüsszeli székháza (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.