Két járókelőt meggyilkolt a szomáliai migráns, az egyiknek a kezét is levágta

Újabb részletek láttak napvilágot a Ludwigshafenben elkövetett véres támadás után – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA2022. 10. 21. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a rendőrség egyelőre nem nyilatkozott a bűncselekmény indítékáról, sajtóértesülések szerint párkapcsolati problémák vezethettek a brutális gyilkossághoz. 

Egy elmérgesedő vita után egy 25 éves szomáliai férfit eltiltottak az élettársától, egy távoltartási rendelet miatt nem mehetett a nő közelébe. 

A bűncselekmény előtt közvetlenül a férfi mégis megpróbált betörni a lakásba, ahol a nő élt. Amikor nem járt sikerrel, a bevándorló férfi lement az utcára és

feltehetően válogatás nélkül megkéselt két férfit, az egyiküknek levágta az alkarját, majd a korábbi élettársa erkélyére dobta azt, közben azt kiabálta: „Igazságot akarok a gyermekeimnek.”

A férfi a támadások alatt állítólag Allahot dicsőítette, ezért a Rajna-vidék–Pfalz tartományi bűnügyi hivatal (LKA) is nyomoz az ügyben, és azt próbálják kideríteni, hogy a támadás hátterében állhat-e vallási vagy politikai indíték.

A késes támadás halálos áldozatainak boncolása során kiderült, hogy a 35 éves férfi nyakát és tüdejét végzetes szúrás érte. A 20 éves férfi pedig a mellkasán szenvedett olyan sérüléseket, hogy esélye sem volt a túlélésre. A szomáliai támadó egyébként egy közeli drogériába menekült a hidegvérrel elkövetett gyilkosság után, ahol egy 27 éves férfit is súlyosan megsebesített.

A rendőrök végül úgy tudták megállítani a bevándorlót, hogy meglőtték. A gyilkos migránst most kórházban ápolják, a rendőrség mentális vizsgálatot rendelt el a kihallgatása előtt. Azt, hogy a szomáliai férfi mióta tartózkodik Németországban, még vizsgálják.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.