időjárás 6°C Auguszta 2023. március 29.
logo

Hivatalos: Elon Musk amerikai üzletember a Twitter új vezérigazgatója

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.01. 14:06 2022.11.01. 14:36
Hivatalos: Elon Musk amerikai üzletember a Twitter új vezérigazgatója

Elon Musk amerikai üzletember lett a Twitter új vezérigazgatója, ezzel egyedül látja el a Twitter teljes igazgatását – jelentette be a vállalat helyi idő szerint hétfő este.

A Twitter mikroblogplatform múlt heti megvétele után a milliárdos – saját közlése szerint csak átmenetileg – egyedül alkotja a közösségi oldalt működtető vállalat igazgatói tanácsát.

Az elektromos autókat gyártó Tesla és a SpaceX űripari vállalat tulajdonosa múlt pénteken kötötte meg a Twitter megvásárlásáról szóló üzletet, ezt követően pedig azonnal menesztette – többek között – a cég vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját, valamint jogi vezetőjét.

A hétfői bejelentésben nem tisztázták, Musk meddig tervez a Twitter egyedüli igazgatójaként ténykedni.

Április óta, mikor Musk bejelentette a Twitterrel kapcsolatos üzleti szándékát, a Tesla részvényeinek értéke kétharmadára csökkent. Az üzlet pénteki nyélbe ütését követően Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos a Twitteren figyelmeztette a közösségi médiaplatform új tulajdonosát, hogy a Twitternek be kell tartania az unió digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályait.

 

Borítókép: a 2020. március 9-i felvételen Elon Musk milliárdos üzletember beszél a Satellite telekommunikációs konferencián Washingtonban. Musk 2022. október 4-én bejelentette, hogy mégis megvásárolná a közösségi médiavállalatot az eredeti 44 milliárd dolláros vételáron, ha az eladó eltekint a peres eljárástól. A Tesla és a SpaceX alapító-vezérigazgatója a javaslatát két héttel a per első bírósági tárgyalása előtt tette, amelyet a Twitter az adásvételi szerződés megsértése miatt indított. A befolyásos médiaplatform vezetősége április 25-én egyezett meg Muskkal az adásvételről, az üzletember azonban később elállt vételi szándékától (Forrás: MTI/AP/Seth Wenig MTI/AP/Susan Walsh)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.