időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Nincs magyar érintettje az isztambuli robbantásnak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.13. 20:14 2022.11.13. 20:42
Nincs magyar érintettje az isztambuli robbantásnak

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, robbantás történt Isztambul egy legforgalmasabb sétálóutcájában. Eddig nincs közvetlen magyar érintett, de három magyar állampolgár felkereste a konzuli szolgálatot.

A jelenlegi információk alapján nincsen magyar áldozata vagy sérültje az isztambuli robbantásnak – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t vasárnap.

Az ankarai nagykövetségünk és az isztambuli főkonzulátusunk folyamatosan kapcsolatban áll a török külügyminisztériummal, valamint az országos, illetve helyi rendőri szervekkel, emellett az illetékes konzuljaink a nap 24 órájában készek fogadni a segítségre szoruló magyarok megkereséseit

 – mondta.

Hozzátette: eddig három magyar állampolgár kereste fel a konzuli szolgálatot, ők turistaként tartózkodnak a városban, és a robbanás helyszínétől mindössze negyven méterre található hotelben tartózkodnak.

Folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot, valamennyien jól vannak, nem esett bántódásuk, és az eredeti terveiknek megfelelően a napokban elhagyják Törökországot.

A tájékoztatás szerint a magyar képviseletek a továbbiakban is nyomon követik az eseményeket, a konzuli szolgálat pedig szükség esetén kész minden lehetséges segítséget megadni. Az Isztambulban tartózkodó magyarok a nap 24 órájában segítséget tudnak kérni a következő zöldszámon: 00-36/8036-8036.

Borítókép: Rendőrök és mentőalakulatok tagjai dolgoznak egy robbanás helyszínén Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon 2022. november 13-án (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.