időjárás -4°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Elon Musk reagált Donald Trump meghökkentő kijelentésére

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.05. 16:28 2022.12.05. 16:42
Elon Musk reagált Donald Trump meghökkentő kijelentésére

Az (amerikai) alkotmány nagyszerűbb, mint bármely elnök – reagált Elon Musk Donald Trump korábbi amerikai elnök szavaira, aki a múlt pénteken nyilvánosságra hozott Twitter-iratok nyomán azt írta: az Egyesült Államok alkotmányának egyes részeit törölni kellene.

A Twitter tulajdonos-vezérigazgatója a közösségi médiában közölt bejegyzését azzal zárta: „Itt a történet vége”.

Donald Trump még a hétvégén saját közösségi oldalán azt írta, hogy a Twitter belső működését feltáró dokumentumok bizonyítékot szolgáltattak a 2020-as választásokon történt csalásra és megtévesztésre, ezeket a problémákat pedig az alkotmány egyes részeinek megszüntetésével lehet kezelni.

Miután Elon Musk tulajdonosként megszavaztatta a Twitter-felhasználókat, a portál novemberben feloldotta Donald Trump 2020-ban felfüggesztett Twitter-fiókját. Az előző amerikai elnök még novemberben közölte: egyelőre nem szándékozik visszatérni a közösségimédium-felületeire.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök mar-a-lagói birtokán, a floridai Palm Beachben 2022. november 15-én (Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.