Felfüggesztette az Elon Musk magángépét követő fiókot a Twitter

A Twitter helyi idő szerint szerdán felfüggesztette azt a fiókot, amely Elon Musk magángépének repülési adatait közölte. A kezdeti felfüggesztés után Elon Musk egy rövid ideig újra engedélyezte a fiók működését, de miután minden Twitter-felhasználónak megtiltotta, hogy bárki aktuális tartózkodási helyét megossza, a platform ismét letiltotta.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 15. 12:51
MUSK, Elon
Grünheide, 2021. augusztus 13. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevû gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2021. augusztus 13-án. A Tesla elsõ európai gyára várhatóan 2021 végén kezdi meg a mûködését. MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul Fotó: Patrick Pleul Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Musk a magángépét követő Twitter-fiók kitalálóját, a húszéves programozó Jack Sweeneyt is perrel fenyegette meg. Az idáig nem tisztázott, hogy Musk milyen jogi lépéseket tudna tenni Sweeney ellen egy olyan felhasználói fiók létrehozása miatt, amely automatikusan tesz közzé egyébként nyilvánosan bárki számára elérhető repülési adatokat.

Először azt mondja, hogy szabad a véleménynyilvánítás, utána meg pont az ellenkezőjét csinálja

– mondta Sweeney az AP amerikai hírügynökségnek. Azt is elmondta, hogy azonnal fellebbezett a fiók felfüggesztése ellen. Nem sokkal ezután a személyes felhasználói fiókját is felfüggesztették, mondván, hogy megszegte a cég platformmanipulációra és kéretlen üzenetekre vonatkozó szabályait.

Az összes valós idejű helymeghatározást közlő fiók fel lesz függesztve – írta később Musk a  Twitteren. Korábban a szabad véleménynyilvánításra hivatkozva azt mondta, hogy nem tiltatja le a fiókot. Sweeney azt is elmondta, hogy a dél-afrikai származású milliárdos tavaly 5000 dollárt ajánlott neki a törléséért cserébe, de nem fogadta el. A letiltott Twitter-fiók több híresség, többek között Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg magángépét is monitorozta.

Sweeney napokkal ezelőtt azzal vádolta meg a Twittert, hogy elrejti a bejegyzéseit.

A magángépeket követő fiók megalkotója szerint minden joga megvan hozzá, hogy a repülők hollétéről beszámoljon, ugyanis a koordinátákat tartalmazó adatok nyilvánosak.

 

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án (Fotó: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.