Pokolgépes támadás történt Pakisztánban

Halottak is vannak az ország Afganisztánnal közös határának vidékén végrehajtott támadást követően.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 15. 9:22
null
Kvetta, 2022. november 30. A biztonsági szolgálat tagjai a Kvetta határában elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2022. november 30-án. A gyermekbénulás ellen oltó csoportot kísérõ rendõrségi konvoj ellen elkövetett merényletben legkevesebb hárman életüket vesztették, 23-an megsebesültek. A támadásért a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) terroristacsoport jelentkezett. MTI/AP/Arsad Butt Fotó: Arsad Butt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel csütörtökön Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal határos térségében, egy katona és egy arra járó meghalt, legalább 14-en megsebesültek – közölték katonai és rendőrségi források.

Haibár-Pahtunhva tartomány rendőrsége azt közölte, a pokolgépet minden bizonnyal a környéken áthaladó katonai konvojnak szánták, és a sebesültek zöme is katona.

A robbantásért senki nem vállalta a felelősséget, a nehezen megközelíthető, hegyvidékes környék azonban a Kabullal szövetséges pakisztáni tálibok (Tehrik-i-Talibán Pakisztán, TTP) búvóhelye.

A TTP az utóbbi hetekben több támadást hajtott végre kormányzati és katonai célpontok ellen, miután novemberben egyoldalúan felmondták a pakisztáni kormánnyal kötött tűzszünetet. A lépést azzal indokolták, hogy a pakisztáni hadsereg és a hírszerzés „elszabotálja a békefolyamatot”, és hadműveleteket folytat a pakisztáni tálibok ellen az északnyugati Haibár-Pahtunhva tartományban és más térségekben. Az iszlamista ernyőszervezet 2007-es megalakulása óta mintegy 80 ezer embert ölt meg országszerte.

 

Borítókép: a biztonsági szolgálat tagjai a Kvetta határában elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2022. november 30-án. A gyermekbénulás ellen oltó csoportot kísérő rendőrségi konvoj ellen elkövetett merényletben legkevesebb hárman életüket vesztették, 23-an megsebesültek. A támadásért a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) terroristacsoport jelentkezett (Fotó: MTI/AP/Arsad Butt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.