Rishi Sunak: Gyáva cselekedet volt Alireza Akbari kivégzése

James Cleverly külügyminiszter bekérette Irán ügyvivőjét az Egyesült Királyságban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 14. 13:17
Rishi Sunak volt brit pénzügyminiszter távozik londoni otthonából 2022. október 24-én.
London, 2022. október 24. Rishi Sunak volt brit pénzügyminiszter távozik londoni otthonából 2022. október 24-én. Sunak előző napon bejelentette, hogy indul a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási versenyében. Rishi Sunak a lehetséges pályázók közül elsőként szerezte meg az induláshoz minimálisan előírt száz alsóházi tory frakciótag támogatását. Liz Truss brit miniszterelnök október 20-án mondott le a párt vezetéséről. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rishi Sunak brit miniszterelnök kegyetlen és gyáva cselekedetnek nevezte Alireza Akbari, egykori iráni védelmi miniszterhelyettes, brit–iráni állampolgár kivégzését.

Megdöbbentett Alireza Akbari kivégzése. Ez egy kegyetlen és gyáva cselekedet, amelyet egy barbár rezsim hajtott végre, amely nem tartja tiszteletben saját népe emberi jogait

 

– áll a brit kormányfő közleményében.

James Cleverly külügyminiszter bekérette Irán ügyvivőjét az Egyesült Királyságban, és külön is figyelmeztette, hogy ez nem marad válasz nélkül. 

Szombaton jelentették be Iránban, hogy kémkedés vádjával kivégezték Alireza Akbarit.

 

Borítókép: Rishi Sunak brit miniszterelnök 2022. október 24-én (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.