Svédország kampányt indít, hogy eltántorítsa a bevándorlókat

Az új, jobboldali svéd kormány szigorít a menekültpolitikán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 24. 18:18
SWEDEN-DENMARK-EUROPE-MIGRANTS-BORDER A group of migrants is checking a departure board at Copenhagen Central Station November 12, 2015. The Swedish government on November 11, 2015 said it would temporarily reinstate border checks to deal with an unprecedented influx of migrants, making it the latest country in Europe's passport-free Schengen zone to tighten its borders over the crisis. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / ASGER LADEFOGED +++ DENMARK OUT+++ (Photo by Asger Ladefoged / SCANPIX DENMARK / AFP) Fotó: Europress/AFP/Asger Ladefoged
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi kampányt indít a svéd kormány annak érdekében, hogy eltántorítsa a bevándorlókat attól, hogy a skandináv országba induljanak – jelentették be kedden Stockholmban.

 

A fő cél a svéd migrációs politikáról való tájékoztatás, hogy kevesebb ember jöjjön ide

 

– mondta Maria Malmer Stenergard migrációért felelős miniszter. – Ez egyebek mellett magában foglalja információs csomag szétosztását a külföldi hatóságoknak – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a célzott tájékoztatásnak el kell jutnia a külföldi szerkesztőségekhez és hírügynökségekhez is.

Stenergard azt is elmondta, 2019-ben a skandináv országokba érkező menekültek 76 százaléka Svédországba érkezett, és ezt a számot jelentősen csökkenteni kell.

Akkor 22 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Svédországban, 2021-ben ez a szám 11 400, 2020-ban pedig 13 ezer volt. A miniszter szerint Svédország nem lehet nagyvonalúbb menekültügyben, mint ahogyan azt az uniós szabályok és más szerződések előírják. 

A kormány arra is utasította a svéd migrációs ügynökséget, hogy készüljön fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által Svédországba való áttelepítésre kiválasztott személyek számának 5000-ről 900-ra csökkentésére.

Borítókép: Svédországba tartó migránsok a koppenhágai vasútállomáson (Fotó: Asger Ladefoged/Scanpix Denmark/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.