időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo

Svédország kampányt indít, hogy eltántorítsa a bevándorlókat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.24. 18:18 2023.01.24. 18:55
Svédország kampányt indít, hogy eltántorítsa a bevándorlókat

Nemzetközi kampányt indít a svéd kormány annak érdekében, hogy eltántorítsa a bevándorlókat attól, hogy a skandináv országba induljanak – jelentették be kedden Stockholmban.

 

A fő cél a svéd migrációs politikáról való tájékoztatás, hogy kevesebb ember jöjjön ide

 

– mondta Maria Malmer Stenergard migrációért felelős miniszter. – Ez egyebek mellett magában foglalja információs csomag szétosztását a külföldi hatóságoknak – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a célzott tájékoztatásnak el kell jutnia a külföldi szerkesztőségekhez és hírügynökségekhez is.

Stenergard azt is elmondta, 2019-ben a skandináv országokba érkező menekültek 76 százaléka Svédországba érkezett, és ezt a számot jelentősen csökkenteni kell.

Akkor 22 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Svédországban, 2021-ben ez a szám 11 400, 2020-ban pedig 13 ezer volt. A miniszter szerint Svédország nem lehet nagyvonalúbb menekültügyben, mint ahogyan azt az uniós szabályok és más szerződések előírják. 

A kormány arra is utasította a svéd migrációs ügynökséget, hogy készüljön fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által Svédországba való áttelepítésre kiválasztott személyek számának 5000-ről 900-ra csökkentésére.

Borítókép: Svédországba tartó migránsok a koppenhágai vasútállomáson (Fotó: Asger Ladefoged/Scanpix Denmark/AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.