A chisinaui külügyminisztérium visszautasította Lavrov Moldovára vonatkozó bírálatát

Valótlanságnak és a fenyegető orosz retorika részének tekintik az orosz külügyminiszter szavait.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 02. 13:20
Daniel Voda moldáv külügyi szóvivő. (Forrás: Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A moldovai külügyminisztérium csütörtökön visszautasította Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentését, miszerint lehetséges, hogy a Nyugat egy „új Ukrajna” szerepét szánja Moldovának. Lavrov a Rosszija 24 orosz állami hírcsatornának és a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában beszélt erről.

Kategorikusan elutasítjuk az orosz diplomácia vezetőjének kijelentéseit, amelyek nem felelnek meg a valóságnak, és részei az orosz diplomácia már ismert fenyegető retorikájának. (…) Emlékeztetni szeretnénk az orosz felet, hogy a Moldovai Köztársaság az európai uniós csatlakozás útját választotta. Országunk állampolgárai támogatják ezt a tervet

– idézte Daniel Vode külügyi szóvivőt a minisztérium sajtóosztálya.

Lavrov az interjúban utalt arra, hogy Maia Sandu moldovai elnök a hadsereg erősítésére és NATO-csatlakozásra szólított fel. Szavai szerint a román állampolgársággal rendelkező elnök Romániával való egyesülésre és más, „a moldovai állampolgárok számára népszerűtlen” lépések meghozatalára is kész. Lavrov azt is mondta, hogy Chisinau elutasítja a tárgyalásokat a (szakadár) „Dnyeszter-menti Köztársaság” ügyében.

 

Borítókép: Daniel Voda moldáv külügyi szóvivő (Forrás: Twitter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.