időjárás 12°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Autóbusz és teherautó karambolozott Pakisztánban, rengeteg a halott

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.03. 08:54 2023.02.03. 08:57
Autóbusz és teherautó karambolozott Pakisztánban, rengeteg a halott

Frontálisan ütközött egy autóbusz és egy gyorshajtó teherautó egy alagút közelében csütörtökre virradó éjszaka, 17-en meghaltak, köztük gyerekek és nők – közölte a mentőszolgálat egy munkatársa pénteken.

A baleset Pakisztán északnyugati részén, Hiber-Pakhtunkva tartományban történt. A halottakat és a sérülteket egy kohati kórházba vitték a mentőszolgálat szerint.

Vasárnap Beludzsisztán tartományban oszlopnak ütközött egy utasokat szállító autóbusz és lezuhant a hídról, majd kigyulladt, a balesetben negyvenen haltak meg.

Az utóbbi időben nagyon megszaporodott a halálos balesetek száma Pakisztánban. Tavaly októberben is történt olyan tragédia az országban, mely legalább 17 életet követelt, ekkor egy busz kigyulladása okozta az emberek halálát.

A balesetek hátterében a rossz közúti infrastruktúra és a közlekedési szabályok gyakori megsértése állhat.

Borítókép: Autóbusz kiégett roncsa mellett mentők a pakisztáni Núriábádban 2022. október 13-án, miután kigyulladt a jármű. A tűz következtében legalább tizenheten, köztük gyermekek és nők életüket vesztették (Fotó: MTI/EPA/Nadím Haver)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.