Cápatámadásba halt bele egy ausztrál férfi Új-Kaledóniánál

A férfi a sziget székhelyén, Nouméában strandolt vasárnap délután, a parttól mintegy 150 méterre támadta meg a tengeri ragadozó, és többször is megharapta – közölte a helyi hatóság hétfőn.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 20. 9:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelben csónakázó két férfi vitte az áldozatot a partra, ahol a vízi mentők igyekeztek életben tartani, azonban az egyik lábán és két karján olyan súlyosan megsérült, hogy az újraélesztési kísérletek ellenére a helyszínen meghalt.

A Chateau-Royal strandon sokan voltak a vízben a baleset idején, azonnal a partra rohantak, a rendőrség pedig kiürítette a területet. 

Az ügyben eljárás is indult, mert a cápatámadás elkerített, és szakképzett személyzet által felügyelt területen történt.

Sonia Lagarde, a város polgármestere a környék összes strandját lezáratta, és elrendelte a tigriscápák és bikacápák befogását a közeli vizeken. Követésükre drónokat vetettek be, kettőt észre is vettek, mielőtt sötétedéskor lezárták a műveletet.

A múlt hónapban ugyanennek a strandnak a közelében egy 49 éves fürdőzőt sebesített meg egy cápa, pár nappal később egy ragadozó szörfösre támadt, aki azonban nem sérült meg.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.