Irán Izraelt gyanúsítja a múlt heti dróntámadás elkövetésével

Iszfahán katonai létesítményét múlt héten érte támadás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 02. 8:47
null
Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb három ember vesztette életét. MTI/AP/Efrem Lukackij

Iszfahán katonai létesítményét múlt héten érte támadás.

Izraelt tette felelőssé Irán ENSZ-nagykövete az iszlám köztársaság iszfaháni katonai létesítményét a múlt héten ért dróntámadás miatt – jelentette az ISNA iráni hírügynökség csütörtökön a nagykövet által a világszervezethez intézett levélre hivatkozva. Amír Szaíd Iraváni nemzetközi jogba ütközőnek nevezte a támadást és határozott választ ígért.

Az iráni védelmi minisztérium a hét végén közölte, hogy az ország légvédelme sikeresen elhárította a közép-iráni Iszfahán katonai létesítményét célzó dróntámadást, hozzátéve, hogy a szombat éjjel történt incidensnek nincsenek áldozatai.

Az utóbbi években többször jelentettek robbanásokat és tüzeket az iráni hadsereg létesítményeiből.

Teherán korábban már többször megvádolta Izraelt katonai létesítményei elleni támadásokkal.

Irán az izraeli titkosszolgálatoknak tulajdonította a natanzi urándúsító elleni 2021. évi szabotázsakciót is, és egy iráni tudós 2020 novemberében, Teherán közelében történt meggyilkolását.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.