Kamala Harris: Moszkva barbár és embertelen háborút folytat Ukrajnában

„Az idő nem Putyinnak dolgozik” – fogalmazott az Egyesült Államok alelnöke a müncheni biztonságpolitikai konferencián.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 18. 15:10
München, 2023. február 18.
Kamala Harris amerikai alelnök felszólal a müncheni biztonságpolitikai konferencián 2023. február 18-án.
MTI/EPA/Pool/Getty Images/Johannes Simon
München, 2023. február 18. Kamala Harris amerikai alelnök felszólal a müncheni biztonságpolitikai konferencián 2023. február 18-án. MTI/EPA/Pool/Getty Images/Johannes Simon Fotó: Johannes Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyetlen nemzet sem lehet biztonságban egy olyan világban, ahol az egyik ország megsértheti egy másik ország szuverenitását és integritását, ahol az emberiesség elleni bűncselekményeket büntetlenül követik el, és ahol egy birodalmi ambíciókkal rendelkező ország ellenőrzés nélkül maradhat – vádolta meg Oroszországot háborús bűncselekménnyel Kamala Harris amerikai alelnök az 59. Müncheni biztonsági konferencián (MSC).

Szerinte Oroszország „barbár és embertelen” háborút folytat Ukrajna ellen.

 

Az amerikai alelnök a világ legrangosabb biztonságpolitikai fórumán orosz fegyveresek által Ukrajnában elkövetett gyilkosságokról, kínzásokról, szexuális bűncselekményekről és ukrán állampolgárok Oroszországba áttelepítéséről gyűjtött adatokat ismertetve kiemelte: áttekintették a bizonyítékokat, ismerik a jogi előírásokat, és nem kételkednek abban, hogy emberiesség elleni bűncselekményekről van szó.

Az Egyesült Államok kormányának nevében „azt mondom a bűncselekmények elkövetőinek és feletteseiknek vagy bűntársaiknak is, hogy felelősségre vonjuk önöket” – fogalmazott.

A politikus hozzátette:

Kijev még mindig áll. Oroszország meggyengült. A transzatlanti szövetség erősebb, mint valaha. És ami a legfontosabb: az ukrán nép kitart.

Kijelentette, hogy hazájában pártpolitikai oldalakat átívelően egységes és szilárd Ukrajna támogatása, az Egyesült Államok így kitart Ukrajna mellett, ameddig csak szükséges.

Az idő nem Putyinnak dolgozik

– húzta alá Kamala Harris.

Borítókép: Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke felszólal a müncheni biztonságpolitikai konferencián 2023. február 18-án (Forrás: MTI/EPA/Pool/Getty Images/Johannes Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.