Orbán Viktor: Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell

Egyre nagyobb az Európára nehezedő migrációs nyomás, azonnal cselekedni kell, Brüsszelnek támogatnia kell a tagállamokat a határvédelemben – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a pénteken véget ért EU-csúcs után.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Orbán Viktor2023. 02. 10. 19:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma hajnalban 3 órakor ért véget az Európai Miniszterelnökök Tanácsának ülése, amely azért tartott ilyen sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban. 

– A nyomás lassan elviselhetetlenné válik immáron a nyugati országok számára is – hangsúlyozta a miniszterelnök. 

– Nem lehet tovább elodázni, szembe kellett nézni a helyzettel, és világosan ki kellett mondani, hogy Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell. Ebben a tagállamok egyet is értettek – közölte a Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a kérdés most már csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik-e, azonnal cselekedni kell. A kormányfő szerint támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek és megerősítsék a határvédelmüket.

– Ezen múlik Európa jövője! – zárta gondolatait az EU-csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.