Putyin kitüntette Steven Seagalt

Az orosz elnök a Kremlben fogadta az amerikai színészt.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart2023. 02. 28. 17:43
Seagal, Steven;
Moszkva, 2018. november 9. Steven Seagal amerikai színész, harcmûvész távozik az orosz külügyminisztériumból Moszkvában 2018. november 9-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök két éve személyesen adott orosz állampolgárságot a színésznek. Seagal augusztus óta az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország közti viszony elmélyítéséért felelõs különleges megbízott. A színész feladata a két ország humanitárius ügyekkel kapcsolatos együttmûködésének javítása, illetve a kulturális, mûvészeti vagy ifjúsági ügyeik elmélyítése. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov Fotó: Jurij Kocsetkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin Barátság érdemrenddel tüntette ki Steven Seagalt. A hírt a Twitteren tették közzé.

Az indoklás szerint az amerikai színész múlhatatlan érdemeket szerzett az orosz–amerikai kulturális és humanitárius együttműködés fejlesztésében.

Az Oroszországi Föderáció által alapított kitüntetést 1994. március 2-től adományozhatja az ország elnöke. Ez az utóda a Szovjetunió által korábban létrehozott Népek Közötti Barátságért érdemrendnek.

 

Azok az orosz és más nemzetiségű állampolgárok kaphatják elismerésül, akik kiemelkedően hozzájárultak a nemzetek közötti béke és barátság erősítéséhez.

 

A különleges teljesítményt elérők közül elsősorban a gazdasági, tudományos és sportélet területének szereplői kapják, elsődlegesen azok, akik a gyümölcsöző orosz nemzetközi kapcsolatokat gazdagítják.

A mellkas bal oldalán kell viselni, és ha az elismert más orosz kitüntetéssel is rendelkezik, akkor csak az Oroszországi Föderáció Becsületrendje előzheti meg a sorrendben, közvetlenül mellé tűzve.

A Barátságért érdemrenddel tüntették ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében elért eredményekért. Ő 2021 decemberében, Moszkvában vehette át az elismerést Szergej Lavrovtól, az orosz diplomácia vezetőjétől − írja az infostart.hu.

Borítókép: Steven Seagal (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.