Újabb öt életet követeltek az osztrák lavinák

Ausztriában hiába figyelmeztettek a hatóságok, csak Tirolból harminc lavinát jelentettek.

Magyar Nemzet
2023. 02. 05. 15:27
null
Andermatt, 2019. december 26. Mentõalakulat tagjai kutatnak túlélõk után a svájci Andermatt közelében fekvõ sípályán 2019. december 26-án, miután lavina zúdult a síelõkre. Hat embert sikerült kimenteni, de a hatóságok szerint többen a hó alatt rekedtek. MTI/EPA/KEYSTONE/Urs Flüeler Fotó: Urs Flüeler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb öt ember vesztette életét az ausztriai lavinákban – jelentették az osztrák hatóságok. Eddig nyolc halálos áldozata van a hétvégi lavináknak Ausztriában.
Egy férfi – akit az előző nap hóeltakarítás közben sodort el egy lavina – holttestére Kelet-Tirolban, Lienztől nem messze találtak rá vasárnap. Az 59 éves osztrák férfi traktorral próbálta eltakarítani a havat. Egy 62 éves férfi holttestét, aki az előző nap ment sífutótúrára, szintén vasárnap fedezték fel Kaunerbergben. Egy 29 és egy 33 éves síelő Sankt Anton am Arlbergben vesztette életét. Az ötödik áldozat a Ötztal-völgyi Langenfeldben halt meg a lavina miatt. Azt még nem tudni, hogy az elhunytak mely ország állampolgárai.

Ahogy arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, pénteken egy 17 éves új-zélandi fiú, egy 55 éves német férfi és egy 32 éves kínai férfi vesztette életét.

A hatóságok már eddig is nagyfokú óvatosságra szólították fel a téli sportok kedvelőit, a magasabban fekvő térségekben az ötfokozatú skálán négyes fokozatúra emelték a lavinaveszélyt. Csak Tirol térségéből harminc lavinát jelentettek szombaton.

Borítókép: Mentőalakulat tagjai kutatnak túlélők után (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Urs Flüeler)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.