Heves vitát váltott ki a „szivárványcsaládok” ügye Olaszországban

Matteo Salvini: Egy gyermek születéséhez egy nő és egy férfi kell, ez nem vallási meggyőződés kérdése, hanem tény.

2023. 03. 20. 16:38
lmbtq italy
Two gay men wear a peace flag with two interlocking male symbols during the Napoli Pride in Naples, Southern Italy, on July 2, 2022. (Photo by Eliano Imperato / Controluce via AFP) Fotó: Eliano Imperato / Controluce via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a társadalmi és politikai harc az LMBTQ-jogokért Olaszországban, a hétvégén nagyszabású kormányellenes megmozdulásra került sor Milánóban. A tiltakozások középpontjában a szenátus legfrissebb határozata állt, amely az azonos nemű szülők gyermekeinek anyakönyvezését csak a biológiai szülő nevének feltüntetésével engedélyezi.

Az LMBTQ -jogvédő szervezetek, valamint az ellenzéki pártok szerint a rendelet súlyosan diszkriminálja a „szivárványcsaládokat”, valamint gyermekeiket. Úgy értékelik: a jobboldali kormány döntésével elkezdte az LMBTQ-közösségek üldözését, ahelyett, hogy szélesebb körű védelmet biztosítana számukra. A milánói megmozduláson felszólalt a baloldali Demokrata Párt főtitkára, Elly Schlein, aki bejelentette: készen állnak a szivárványcsaládok jogait garantáló törvénytervezet benyújtására. – Meg kell győznünk a kormányt arról, hogy a diszkrimináció nem segíti a társadalom fejlődését. Az előítéletmentes, befogadó közösség a stabil társadalom alapja – mondta a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

Eugenia Roccella családügyi miniszter egy interjúban nyíltan beszélt az azonos nemű párok gyermekei körüli problémákról. A tárcavezető szerint egyetlen ország sem hunyhat szemet a „gyermekvásár” láttán, amely hatalmas pénzösszegeket mozgat meg.

A megrendelő szülők százezer eurót fizetnek a csecsemőért, a béranya ebből 10-15 ezer eurót kap. Roccella szerint nem a haladás, hanem a visszalépés jele, hogy a nők teste árucikké válhat, amely maga a rabszolgaság.

A kérdésben Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes is megszólalt, hangsúlyozva, hogy egy gyermek születéséhez egy nő és egy férfi, egy anya és egy apa szükséges. Ez nem vallási meggyőződés kérdése, hanem tény. A miniszter szerint az örökbefogadásra váró gyermekeknek is joguk van ahhoz, hogy olyan családba kerüljenek, ahol anya és apa neveli fel őket. Simone Pillon, a kormánypárti Liga volt szenátora a La Stampa napilapnak adott interjúban elmondta:

valójában a hagyományos család eltörlése zajlik.

Természetesen senki sem merné azt állítani, hogy a család lerombolása történik, amikor azonban bármi lehet család, akkor valójában már nem is létezik a család. A volt szenátor szerint a Demokrata Párt lépésről lépésre haladva előre meghatározott stratégia szerint cselekszik. Az azonos neműek házasságának jogerőre emelése után kísérletet tettek a homo- és transzfóbia büntetésére, hogy így hallgattassák el azokat, akik ellenkező véleményen vannak. Pillon azt is elmondta: csöppet sem csodálkozik azon, hogy a munkásosztály jogainak védelméért létrejött párt ma már azok jogaiért harcol, akik anyaméhek bérbe vétele által akarnak gyermekeket vásárolni maguknak.  

 

Borítókép: LMBTQ-zászló Nápolyban. (Fotó: AFP/Eliano Imperato)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.