időjárás 9°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Húsvétvasárnapig zárva lesz London legnagyobb repülőtere

Magyar Nemzet
2023.03.18. 09:01 2023.03.18. 09:35
Húsvétvasárnapig zárva lesz London legnagyobb repülőtere

Tíznapos sztrájkot szavazott meg a londoni Heathrow repülőtér biztonsági személyzete. Ezzel több mint 1400 alkalmazott mentesül a munkavégzés alól március 31. és április 9. között – írja a Reuters.

Pénteken 10 napos sztrájkot szavazott meg a londoni Heathrow repülőtér biztonsági személyzete – közölte a Unite szakszervezet. Az időszakos munkabeszüntetés, amely március 31-én kezdődik és április 9-én, húsvétvasárnap ér véget, megközelítőleg 1400 alkalmazottat érint – értesült a Reuters.

A sztrájk oka, hogy a repülőtér 10 százalékos béremelési ajánlata nem képes kompenzálni a több éve tartó bérbefagyasztást és megszorításokat 

– derül ki a szakszervezet közleményéből. A Heathrow előre tudatta, hogy kidolgozott egy készenléti terveket a repülőtér működésének fenntartására.

A repülőtér szóvivője szerint nem fog javítani az egyezségen, ha dolgozóik azzal fenyegetőznek, hogy sztrájkkal teszik tönkre az emberek szabadságát.

Hangsúlyozta, hogy a sztrájk helyett a újra tárgyalóasztalhoz kellene ülnie a Unite-nak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.