Meghalt Sinkovits Péter, a Magyar Szó egykori főszerkesztője

Az Aranytoll-díjas zentai újságíró, író súlyos betegség után hunyt el.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Szó2023. 03. 02. 16:14
Sinkovits Péter Fotó: Magyar Szó/ Dávid Csilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életének hetvenhetedik évében elhunyt Sinkovits Péter író, költő, újságíró – írja a Magyar Szó, melynek ő töltötte be a főszerkesztői tisztségét 1985 és 1989 között.

Sinkovits Péter Zentán született 1946-ban. 1970-ben lett hivatásos újságíró, 1975-ben került a Magyar Szóhoz, a művelődési rovat élére. Irányította a belpolitikai rovatot is, szerkesztette a Kitekintő és a Tiszavidék oldalakat. Főszerkesztői megbízatása után egy évtizedig az újság budapesti tudósítójaként dolgozott.

Nyugdíjba vonulása után tárcaíróként maradt a lapnál, a Kilátó melléklet állandó szerzője volt. Több verses- és prózakötete jelent meg. Irodalmi munkásságát Herceg János Irodalmi Díjjal, újságírói tevékenységét Aranytoll-díjjal és a Magyar Szó életműdíjával is elismerték.

Sinkovits Péter Zentán élt. Rövid, súlyos betegség után csütörtökön hunyt el – olvasható a lap cikkében.

Borítókép: Sinkovits Péter (Fotó: Magyar Szó/Dávid Csilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.