Életre kelt szuperhős: puszta kézzel kergette el a fegyveres rablót + videó

Emberére akadt a rabló, a bolt alkalmazottja látta el a baját.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 21:18
fegyveres rabló Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi hősies helytállásról számolt be a West Yorkshire-i rendőrség. Mint írják, még tavaly júliusban röpke húsz perc leforgása alatt 13 bűncselekményt követett el egy Marlon Stewartként azonosított férfi. 

Először vásárolt egy üveg vodkát, majd a közeli parkban pisztolyát megvillantva kirabolt egy háromfős társaságot. Ezután egy másik üzlet felé vette az irányt, ahol arra utasította az eladót, hogy adja át neki a kassza tartalmát. A rablást azonban megzavarta egy újabb bűncselekmény: egy vásárlótól az autója kulcsát követelte, ami lehetőséget biztosított az eladónak, hogy egérutat nyerjen. Az elkövető nem zavartatta magát, kirámolta a kasszát, majd a megkaparintott kulccsal ellopott egy Audi A1-est, és elhagyta a helyszínt. Alig néhány perccel később újabb áldozatot keresett magának, maszkot öltve és fegyvert ragadva újabb boltba tört be.

Csakhogy ott emberére akadt: egy Niall Stranix nevű férfi közbeavatkozott, és testi épségét sem féltve hátulról megragadta a rablót. Az esetről biztonsági kamerás felvétel is készült, amit a rendőrség közzétett:

A bolt 61 esztendős alkalmazottja kollégája védelmében hátulról fojtófogásba fogta a bűnözőt, dulakodni kezdett vele. Egy üveget is széttörtek fején, de láthatóan az sem ijesztette meg, hogy ellenfelénél pisztoly van. Amikor a fegyver elkezdett darabjaira hullani, az elkövető végül jobbnak látta elmenekülni.

Utóbb egyébként kiderült, hogy a pisztoly egy műanyag légfegyver volt – ezt azonban a hősies védelmező akkor nem tudhatta.

Mivel a rabló arcát is rögzítették a kamerák, a rendőrség később könnyedén azonosította és letartóztatta. A BBC arról írt, hogy tettéért tíz év négy hónapra ítélték. 

Marlon Stewart, a pórul járt rabló Fotó: West Yorkshire Police

A rendőrség hozzátette, általában ilyen esetekben azt tanácsolják, hogy mindenki elsősorban testi épségére gondoljon, el kell ismerniük, hogy Niall Stranix elképesztő bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor munkatársa védelmére kelt.

Borítókép: Nyakánál fogva ragadta meg a rablót (Fotó: YouTube/West Yorkshire Police)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.