Hatályba lépett az új ukrán állampolgársági törvény

Módosultak az állampolgárság megszerzésének szabályai.

Magyar Nemzet
Forrás: Ukrajinszka Pravda2023. 04. 21. 19:55
ZELENSZKIJ, Volodimir; PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. március 18. Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott és a Facebook közösségi oldalon megjelentetett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 18-én reggel. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta az ukrán állampolgárság megszerzésének új szabályairól szóló törvényt, írja az Ukrajinszka Pravda ukrán lap.

Az ukrán állampolgárságról, annak megszerzéséről, valamint „az ukrán nyelv mint államnyelv működésének biztosításáról” szóló törvények módosításával az ukrán állampolgárság megszerzésének feltételei és szabályai módosulnak.

A törvény szerint az ukrán állampolgárság megszerzéséhez az ukrán nyelv, a történelem és az alkotmány ismeretéből kell majd vizsgát tenni.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott és a Facebook közösségi oldalon megjelentetett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 18-án reggel (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.