Recep Tayyip Erdogan török elnök elindította pártja választási kampányát

Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Ankarában elindította pártja, a konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) hivatalos választási kampányát a május 14-re kiírt parlamenti és elnökválasztás előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 11. 20:17
ERDOGAN, Recep Tayyip
Ankara, 2023. március 10. A török elnöki sajtóiroda által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török államfõ beszél, miután aláírta a választásokra vonatkozó dokumentumokat az ankarai elnöki palotában rendezett sajtótájékoztatón 2023. március 10-én. Erdogan bejelentette, hogy, május 14-én tartják az idei elnök- és parlamenti választást. MTI/EPA/Török elnöki sajtóiroda Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államfő, aki 2017 óta az AKP pártelnöke is egyben, beszédében hangsúlyozta, hogy a következő időszak prioritása a február 6-i dél-törökországi földrengés által romba döntött városok talpra állítása lesz.

Elmondta: összesen mintegy 650 ezer házat terveznek felépíteni, amiből 319 ezret már egy éven belül átadnak.

Erdogan a Sportcsarnokban tartott beszédében megígérte, hogy egyjegyűre csökkenti az inflációt. 

Az inflációt újból egyjegyű számra csökkentve, megmentjük országunkat ettől a problémától

– fogalmazott.

Törökországban tavaly októberben 24 éves rekordot döntött az éves infláció, amely a 85 százalékot is meghaladta, míg márciusra már csaknem 50 százalékig mérséklődött a mutató.

A török elnök szinte minden ágazatra vonatkozóan számos ígéretet tett, amelyek közül az Anadolu hírügynökség azt emelte ki, hogy Erdogan a megválasztása esetén egyszeri adómentességet biztosít mobiltelefon- és számítógép-vásárlásra a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak.

Az elnökválasztáson Erdogan legfőbb kihívója a második legnagyobb parlamenti tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke, Kemal Kilicdaroglu lesz.

Borítókép: A török elnöki sajtóiroda által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török államfő beszél, miután aláírta a választásokra vonatkozó dokumentumokat az ankarai elnöki palotában rendezett sajtótájékoztatón 2023. március 10-én (Fotó: MTI/EPA/Török elnöki sajtóiroda

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.