Újabb migránscsoportot mentettek ki a Földközi-tengeren

Az illegális bevándorlók között gyermekek és terhes nők is voltak, Lampedusára irányították őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 29. 20:10
null
Cutro, 2023. február 26. Tûzoltók és az Olasz Vöröskereszt munkatársai dolgoznak a tengerparton, ahol több mint harminc holttestet emeltek ki eddig a tengerbõl a dél-olaszországi Steccato di Cutro közelében 2023. február 26-án. Korábban egy több mint száz fõs - Irakból, Pakisztánból és Afganisztánból érkezõ - csoportot szállító hajó balesetet szenvedett. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Pipita Fotó: Giuseppe Pipita
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy földközi-tengeri német mentőcsapat 47 migránst, köztük több gyereket és egy terhes nőt mentett ki egy bajba jutott, túlzsúfolt hajóról – közölte a hamburgi központú Resqship alapítvány szombaton. A Nadir nevű hajó legénysége szerint a nyílttengeri vizekre alkalmatlan hajóra pénteken figyelt fel, amikor attól lehetett tartani, hogy felborul. Cat Spangehl, a Resquship szóvivője szerint a hajó instabil volt és hihetetlenül túlzsúfolt, a víz már beömlött a fedélzetre, és egyre több ember esett pánikba.

Az olasz hatóságok a lampedusai kikötőhöz irányították a mentőhajót. A lélekvesztő migránshajó csütörtök este a tunéziai Szfaksz kikötővárosból indult útnak, többnyire guineai és elefántcsontparti állampolgárok utaztak benne.

A Resquship alapítvány tagjai az előző nap is 54 embert mentettek meg, akik egy fából készült hajón sodródtak a Földközi-tengeren, szerdán pedig 41 embert vettek fel és vittek Lampedusára. A tengerről kimentett migránsokat gyakran viszik a dél-olaszországi Lampedusa szigetére; az olasz belügyminisztérium kedden számolt be arról, hogy mindössze néhány nap alatt több hajótörés következtében mintegy kétezer embert hoztak a szigetre.

Borítókép: Illusztráció. Tûzoltók és az Olasz Vöröskereszt munkatársai dolgoznak a tengerparton, ahol több mint harminc holttestet emeltek ki eddig a tengerbõl a dél-olaszországi  Steccato di Cutro közelében 2023. február 26-án. (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Pipita)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.