Újabb rejtélyes UFO-észlelésekről számolt be a Pentagon tisztségviselője + videó

A megoldatlan jelenségek egyre gyakoribbak, és egyre nagyobb kihívást jelentenek az elemzőknek.

Pauska Marcell
2023. 04. 25. 8:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pentagon közzétett egy videót, amelyen egy azonosítatlan repülő tárgy (UFO) látható, ahogyan a légierő MQ-9-es Reaper drónjainak társaságában, Dél-Ázsia fölött, nagy sebességel elrepül. A Fox News hírcsatorna szerint Sean Kirkpatrick, a védelmi minisztérium azonosítatlan objektumokkal foglalkozó hivatalának igazgatója elmondta, hogy

 

a felvételen látható tárgy igazán érdekes, rendellenes dolgokat mutatott.

 

Egy másik felvételt is bemutattak, amely 2016-ban Irakban készült. Ezen egy „moszuli gömb” néven elhíresült, fémgömbnek tűnő tárgy húz át a képernyőn – a szakembereknek bevallottan fogalmuk sincs róla, hogy mi lehetett.

A videót Kirkpatrick a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának április 19-i ülése közben mutatta be a törvényhozóknak, és elmondta, hogy a hasonló felvételeket képkockáról képkockára elemzik, és egy-egy ilyen elemzés nagyon hosszadalmas lehet. Arról is beszélt, hogy a dél-ázsiai videón bár úgy tűnik, hogy az „azonosítatlan rendellenes jelenséget” (UAP) meghajtó rendszer nyomot is húz maga után a levegőben, de azt valójában a drón szenzorjának torzítása okozta. Egy másik, hőkamerás szenzoron keresztül megfigyelve azonban látszik, hogy az UAP valóban hőnyomot hagy maga után, így szinte biztos, hogy valamiféle meghajtóval működik. 

Kirkpatrick elmondta, hogy ehhez hasonlóan limitált információk alapján képesek csak képkockáról-képkockára dolgozni, tehát ők sem igazán értik a jelenséget, de az eddig szerzett információkat igyekeznek összevetni más, hasonló esetek vizsgálata során is, hogy rekreálják az eddig megfigyelteket.

 

A megválaszolatlan kérdések között szerepel, hogy a jelenségek vajon kötődnek-e bármely nemzetbiztonsági területhez, illetve az sem mindegy, hogy csupán egy gömb alakú, lebegő légi jelenségről van-e szó, vagy egy szilárd, tömör, akár nehéz tárgyak szállítására is képes járműről.

 

A tisztségviselő arról is beszámolt, hogy aggasztóan megsokasodtak az azonosítatlan légi jelenségek – még az Egyesült Államok területén is –, ezért egyre nehezebb dolguk van az elemzéssel. A Pentagon 650 UFO-észlelést vizsgált, amelyeknek nagy része hétköznapi eszköz mint a léggömbök vagy repülők, de akadnak olyanok is, amelyek egyik kategóriába sem illenek. A részletesebb beszámoló nyilvánosságra hozása ezekről idén nyáron várható. 

A szakember azt viszont már a legelején leszögezte, hogy semmiféle bizonyítékuk nincs arra, hogy földönkívüli technológiával, vagy idegenekkel lenne dolguk.

 

Kirkpatrick munkaköre azért fontos az Egyesült Államok hadseregének, mert az ő és csapata által tanulmányozott jelenségek közül néha olyan kiemelkedő esetek is előfordulnak, mint a nemrég lelőtt kínai kémballon története.

 

Borítókép: A moszuli gömbről készített drónfelvétel. (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.