időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Járókelőket zaklatnak és vernek a migránsok Európa-szerte + videók

Magyar Nemzet
2023.05.14. 11:51
Járókelőket zaklatnak és vernek a migránsok Európa-szerte + videók

Sokkoló videók terjednek az interneten, amelyeken migránsok zaklatnak járókelőket fényes nappal. Az alábbi felvétel Hollandiában készült és néhány napja kapta fel a Twitter, ahogy egyre többen osztották meg a képsorokat. Egy férfi épp a kutyáját sétáltatta, amikor fiatal bevándorlók hirtelen odaléptek hozzá és zaklatni kezdték. Ez később erőszakba csapott át, lökdösték a férfit és egyikük többször meg is pofozta őt. A tinédzser migránsok ezután őrjöngeni kezdtek. A videó valósággal sokkolta Hollandiát, és már több mint kétmilliós nézettséget szedett össze.

Nem sokkal az incidens után a rendőrség elfogta az agresszív támadókat. Geert Wilders, a Szabadságpárt (PVV) vezetője pedig az esetre reagálva azt írta a Twitteren:

Mocskos multikulturális söpredék, forr a vérem, szedjétek össze őket és vigyétek ki őket az országunkból!!!

A város polgármestere, Björn Lugthart is megdöbbent a videó láttán. – Ezeknek a fiataloknak a viselkedése elfogadhatatlan és tűrhetetlen. Azt, hogy fiatalok megtámadnak és bántalmaznak embereket, majd ezt még büszkén le is filmezik, nem tudom megérteni – fogalmazott a polgármester. 

Németországban hasonló eset történt nemrég. Két bevándorló férfi rátámadt egy idős nőre, aki az autójában próbálta meg átvészelni a támadást. Amíg az egyik férfi az autót rongálta meg, addig a másik az utcán vizelt. A felvételen az is hallható, hogy miközben egy halálra rémült kislány van a hátsó ülésen, az egyik migráns kövekkel dobálni kezdte az autót. A videót Georg Pazderski, az Alternatíva Németországért (AfD) párt egykori politikusa tette közzé, aki azt írta a közösségi oldalán: 

Mi történt ezzel az országgal, hogy ilyen agresszív és igénytelen csőcseléket tűrünk, akik még a nőket és a gyerekeket sem tisztelik?

Borítókép: Rendőrök fognak el Németországban egy késes támadót. 2022. május 13-án a Mönchengladbachból Aachenbe tartó expresszjáraton a férfi válogatás nélkül nekirontott az utasoknak, amikor a szerelvény elhagyta Herzogenrath pályaudvarát (Fotó: Europress/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.