Lecsapolt egy víztározót, mert kiesett a telefon a kezéből

Az indiai hatóságok ötvenháromezer rúpia megfizetésére köteleztek egy élelmiszer-ellenőrt, aki hatósági engedély nélkül több millió liter vizet szivattyúztatott ki egy víztározóból a közép-indiai Cshattíszgarh államban, hogy megtalálja elveszett mobiltelefonját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 31. 16:17
null
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Radzses Visvasz nevű férfi azt állította, hogy a szelfizés közben vízbe ejtett, mintegy 100 ezer rúpiát (420 ezer forintot) érő Samsung telefonja bizalmas kormányzati adatokat tartalmazott, ezért vissza kellett szereznie – írta szerdán a BBC hírportálja. Visvasz a médiának azt mondta, hogy miután a telefon megkeresésével megbízott helyi búvárok nem találták meg az eszközt, szóbeli engedélyt kapott egy tisztviselőtől arra, hogy némi vizet engedjen le egy közeli csatornába.

A tisztviselő szerint mindezzel nem ártott,  valójában a gazdáknak kedvezett, akiknek így több víz jutott.

A férfi szivattyút bérelt, amelynek több napig tartó működtetésével az állami vízügyi minisztérium szerint mintegy 4,1 millió liter vizet pazarolt el személyes érdekből. A telefon, mire megtalálták, annyira átázott, hogy használhatatlanná vált.

Az eset felháborodást váltott ki Indiában, amelynek számos régiójában – különösen a nyári hónapokban – súlyos vízhiánnyal küzdenek az emberek. Az öntözési minisztérium szerint a férfi visszaélt hivatali tisztségével, ezért megtéríttette vele az elpazarolt víz árát és tízezer rúpia bírsággal is sújtotta.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.