Robbanásokat hallottak a dél-oroszországi Krasznodarban

Robbanást hallottak a dél-oroszországi Krasznodar városában, sérültekről nem érkezett jelentés − közölte a régió válságkezelő központja pénteken újságírókkal, írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Magyar Nemzet
Forrás: TASZSZ2023. 05. 26. 6:41
null
Harkiv, 2023. március 9. Belgorod térségébõl fellõtt orosz rakéták a kelet-ukrajnai Harkivból fényképezve 2023. március 9-én hajnalban. Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint az orosz haderõ 81 rakétával és 8 drónnal támadta Kijevet, Odesszát és Harkivot, köztük Kindzsal hiperszonikus rakétákkal is, melyeket az ukrán légvédelem nem tud elhárítani. Az ukránok szerint 34 más típusú rakétát, köztük négy Sáhed kamikaze drónt sikerült lelõniük. MTI/AP/Vadim Belikov Fotó: Vadim Belikov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Moszkvai idő szerint 04 óra 17 perckor robbanás hallatszott a Morszkaja utca 54/2. szám alatti épület közelében. A területre elsősegélynyújtókat küldtek” − áll a központ közleményében. „Az előzetes információk szerint senki sem sérült meg. Az épület tetőszerkezete és ablakai megsérültek, de tűz nem keletkezett” − tették hozzá.

Jevgenyij Naumov, a város polgármestere szerint egy irodaépület és egy lakóház szenvedett károkat.

„Az incidens okának megállapítása folyamatban van. Felszólítom a lakosokat, hogy maradjanak nyugodtak” − írta Naumov a Teleram csatornáján.

Az oroszországi Krasznodari területen nem először történik hasonló: május 5-én robbanások történtek az itt található Ilszkij olajfinomítóban, amelyeket állítólag dróntámadás okozott. Egy nappal korábban hasonló incidensről számoltak be a térségből.

Az elmúlt hetekben egyre több jelentés érkezett orosz területen elkövetett támadásokról. Mint arról lapunk is beszámolt korábban, az oroszországi Belgorod régióba ukrán támogatású orosz fegyveres diverzáns- és felderítőcsoport hatolt be.

Borítókép: Belgorod térségéből fellőtt orosz rakéták a kelet-ukrajnai Harkivból fényképezve 2023. március 9-én hajnalban (Fotó: MTI/AP/Vadim Belikov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.