Tengerészgyalogosokra támadtak tinédzserek + videó

– Az eset halálos fegyverrel való támadásnak minősül az elkövetők nagy létszáma miatt – fogalmazott a kaliforniai Orange megyei sheriff hivatal szóvivője.

Magyar Nemzet
2023. 05. 31. 8:43
Illusztráció. Az Emlékezés Napján (Memorial Day) az Egyesült Államokban azokról emlékeznek meg, akik az amerikai fegyveres erőknél teljesített szolgálatuk közben vesztették életüket. (Fotó: CBKNEWS / Twitter)
Illusztráció. Az Emlékezés Napján (Memorial Day) az Egyesült Államokban azokról emlékeznek meg, akik az amerikai fegyveres erőknél teljesített szolgálatuk közben vesztették életüket. (Fotó: CBKNEWS / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy port kavart az Egyesült Államokban az a minapi eset, amelynek során mintegy harminc kamasz támadott meg három szolgálaton kívüli amerikai tengerészgyalogos katonát. 

A fiatal katonák a létszámfölény miatt a földre kerültek – ahol magukat összehúzva, a fejüket védték –, a tinédzserek azonban még ekkor is ütötték, rúgták őket.

 A verést végül néhány járókelő közbelépése állította le, felszólítva a fiatalokat a távozásra, a földön fekvő katonák elé ugorva.

Noha a hatóságok nem közölték, hogy mi okozta a verekedést, az egyik tengerészgyalogos egy helyi csatornának nyilatkozva elmondta, hogy az azután kezdődött, hogy megkérték a fiatalokat arra, hogy ne gyújtsanak tűzijátékot a strandon, mert a rakéták törmeléke arcon találta egyiküket. A videó tanulsága szerint a tengerészgyalogosok éppen elhagyták a strandot, amikor az egyik tinédzser hátulról fejen ütötte az egyiküket. Ezután alakult ki tömegverekedés.

Helyi beszámolók szerint egyébként már korábban hívták a rendőrséget a fiatalokhoz, tűzijáték használata és garázdaság miatt. 

A kiérkező hatóságok a helyszínen látták el a tengerészgyalogosokat, de a seriffhivatal szerint mindannyian elutasították a kórházba szállítást. A katonák kisebb, illetve közepes sérüléseket szenvedtek.

A szolgálaton kívüli tengerészgyalogosok elleni barbár támadás a San Clemente-i mólónál ellenkezik mindennel, amit képviselünk, és az sem mentség, hogy tizenévesek is részt vettek az incidensben

– mondta Chris Duncan polgármester.

Hozzátette: különösen tragikus, hogy az eset a Memorial Day hétvégéjén történt. E napon a tengerentúlon azokról emlékeznek meg, akik az amerikai fegyveres erőknél teljesített szolgálatuk közben vesztették életüket. 

A polgármester azt is elmondta, hogy időközben kilenc fiatalt, köztük öt olyat tartóztattak le, akik biztosan részt vettek a verésben. Őket az Orange megyei fiatalkorúak börtönébe szállították – hívta fel a figyelmet a Los Angeles Times amerikai napilap. A CBS News amerikai televízió szerint még mindig zajlik a nyomozás az ügyben.

Borítókép: Az emlékezés napján (Memorial Day) az Egyesült Államokban azokról emlékeznek meg, akik az amerikai fegyveres erőknél teljesített szolgálatuk közben vesztették életüket (Forrás: Twitter/CBKNEWS )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.