Törvényesen végeztek ki egy kábítószer-kereskedőt Szingapúrban

Szingapúrban szerdán felakasztottak egy férfit, akit kábítószer-kereskedelem vádjában találtak bűnösnek – jelentette be a szingapúri börtönparancsnokság. Három héten belül ez a második kivégzés a délkelet-ázsiai városállamban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 17. 9:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szingapúri hatóságok – családja kérésére – nem hozták nyilvánosságra az elítélt, egy 36 éves szingapúri állampolgár személyazonosságát. Hozzátették, hogy a vádlott minden jogi segítséget megkapott a per során.

Kokila Annamalai, a Transformative Justice Collective nevű helyi jogvédő szervezet munkatársa a sajtónak azt mondta, a férfit 2019-ben ítélték el körülbelül 1,5 kiló cannabisszal való kereskedelem miatt.

Szingapúrban vannak a világ legszigorúbb kábítószerellenes törvényei: ötszáz grammnál több cannabis eladása halálos ítéletet vonhat maga után, bár a futároknak enyhébb büntetés jár.

Az országban tavaly márciusban – kétéves szünet után – kezdték újra a kivégzéseket, jelenleg 13-an vannak a siralomházban.

Emberi jogi csoportok többször tiltakoztak a kivégzések ellen, és a halálbüntetés eltörlését sürgették.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.