Új légügyi megállapodást kötött Magyarország és Kína, kétszeresére nő a repülőjáratok száma

Új légügyi megállapodást kötött Magyarország és Kína, amelynek nyomán a jövőben akár kétszeresére, heti 42-re is nőhet a két ország között üzemelő járatok száma – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Ningbóban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 16. 13:50
null
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos találkozójának első napján Brüsszelben 2023. április 4--én. (Fotó: Facebook) Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Kína–Közép-Európa kereskedelmi kiállításon üdvözölte, hogy az eddigi 21 helyett hetente immár 42 járat közlekedhet ezentúl Kína és Magyarország között, ami vonatkozik a személy- és a teherszállításra is.

A Magyarország és Kína közötti gazdasági-kereskedelmi együttműködés rekordokat dönt, szükség van az áruszállítások felgyorsítására. Már most is a kínai teherszállítások közép-európai belépési pontja Magyarország

 – mutatott rá.

Számos cargojárat közlekedik a két ország között, ezek száma az elkövetkezendő időszakban tovább fog nőni. És a jelenlegi négy kínai városhoz még kettőt a kínaiak hozzá fognak adni, ahonnan közvetlen légi járattal majd el lehet kérni Budapestet, illetve ennek a jogi lehetőségét biztosítják, és onnan kezdve már a légitársaságokon múlik ennek a kihasználása

 – tette hozzá.

Szijjártó Péter leszögezte: a keddi ningbói Kína–Közép-Európa kereskedelmi kiállításon tárgyalnak majd arról, hogy új légitársaságok új desztinációkkal jelenjenek meg a magyar piacon.

A miniszter arra is kitért, hogy egyeztetésein a felek egyetértettek a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztésének, a 2025-ös céldátum tartásának fontosságában is.

Ez a beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy a görögországi kikötőkbe behajózott, egyre növekvő mennyiségű kínai áru Magyarországon keresztül jusson majd el Európa északi és nyugati pontjaira

 – mondta.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Borsos Mátyás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.