időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Anyaszült meztelenül mászott fel a Szent Péter-bazilika főoltárára egy férfi

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.02. 11:41 2023.06.02. 12:15
Anyaszült meztelenül mászott fel a Szent Péter-bazilika főoltárára egy férfi

Ruhátlanul felmászott a vatikáni Szent Péter-bazilika főoltárára egy férfi csütörtök este, hogy így tiltakozzon az ukrajnai háború ellen.

Az eset nem sokkal a bazilika zárása előtt történt. Egy megrökönyödött látogatónak sikerült a telefonjával videóra venni a jelenetet, a felvételt aztán megosztotta a Telegramon. A bazilika felügyelői azonnal közbeléptek, lehúzták a férfit az oltárról, és kihallgatásra bekísérték a csendőrségre. 

Ezt követően átadták őt az olasz rendőrségnek.

A férfiról annyi derült ki, hogy súlyos depresszióval küzd. Elmondása szerint nagy szenvedést okoz neki azoknak az ukrán gyerekeknek a halála, akik az orosz bombatámadások következtében vesztették életüket. A hátán olvasható felirat az ukrajnai gyerekek megmentésére szólított fel. Vatikáni források szerint a férfinak több, saját maga okozta vágás volt a testén.

Legutóbb május közepén történt hasonló eset a Vatikánban. Akkor egy autó száguldott át nagy sebességgel a Vatikán Szent Anna-kapuján, áttörve a svájci gárda és a vatikáni csendőrség két ellenőrző pontján. A biztonságiak még egy lövést is leadtak, hogy feltartóztassák a járművet. A lövés a bal első sárvédőt érte, de az autó továbbhajtott az Apostoli Palota hátsó udvaráig, ahol a vezető kiszállt, és a biztonságiak őrizetbe vették.

Borítókép: Szent Péter-bazilika (Fotó: AFP/Robert Harding)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.