Fegyvert fogtak a rendőrök a szerb elnök fiára

Koszovóban vett részt egy tüntetésen Alekszandar Vucsics szerb államfő fia.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pristinai rendőrség különleges alakulatai puskával fenyegették Danilo Vucsicsot, Alekszandar Vucsics szerb elnök fiát. Az egyenruhások azt szerették volna, hogy a fiú vegye le a pólóját, amelyen az a felirat állt, hogy 

A megadás nem opció.

Az államfő fia ezt nem volt hajlandó megtenni. A rendőrök az igazoltatás során megkérdezték tőle az apja nevét is. A Politika szerb napilap értesülése szerint erre ő így válaszolt nekik: 

Alekszandarnak hívják, ő az én apám és a ti elnökötök.

 

Danilo Vucsics egy, a helyi szerbek által szervezett tüntetésre utazott Gracsanicába, Koszovóba. A pristinai rendőri alakulatok az autópálya kijáratánál, Trude falunál állították meg a kocsit, amelyben utazott. A hatóság emberei provokatívnak ítélték meg a feliratot a pólóján, s ezért akarták, hogy azt vegye le. Danilo azonban erre nem volt hajlandó – írja a Szerbiai Rádió és Televízió.

A történtek hitelességét megerősítette a szerb köztársasági elnök is. Alekszandar Vucsics kiemelte: a koszovói rendőrök háromszor állították meg és vizsgálták át az autót, amelyben a fia tartózkodott.

Gratulálok Albin Kurtinak a bátorságáért. Kurti ugyanakkor nem ilyen bátor, amikor az én társaságomban van, de akkor igen, amikor másokat küld a gyerekekre. Csak hadd folytassa. A megadás nem opció, egyesek félnek ettől

– közölte a szerb államfő.

Az elnök fiát ért inzultusra a szerb kormány tisztségviselője is reagált. Petar Petkovics, a Koszovó-ügyi iroda igazgatója szerint Alekszandar Vucsics fia, Danilo hősiesen reagált Albin Kurti gyáva provokációira.

Petkovics hozzátette: amíg Albin Kurti pristinai miniszterelnök provokációja gyáva volt, addig Danilo Vucsics válasza méltóságteljes és hősies lépés volt.

Borítókép: Alekszandar Vucsics szerb elnök beszédet mond (Fotó: Facebook/Alekszandar Vucsics hivatalos oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.