Így szivárog be a politikai iszlám az uniós intézményekbe?

A Muszlim Testvériség iszlamista szervezethez köthető FEMYSO százfős delegációt küldött egy uniós rendezvényre.

Magyar Nemzet
2023. 06. 11. 12:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százfős küldöttséggel képviseltette magát az iszlamista Muszlim Testvériség nevű szervezethez közel álló FEMYSO szervezet − számolt be a V4NA hírügynökség. Mint írják, a szervezet a kétnapos Európai Ifjúsági Rendezvényre (EYE) küldött delegációt, ahol a fiataloknak lehetőségük volt találkozni az európai döntéshozókkal.

A FEMYSO meglehetősen bőkezű támogatást kap az Európai Uniótól. 2007 óta rendszeres anyagi támogatáshoz jutottak az Európai Bizottságtól, eddig összesen 210 000 eurót vehettek kézhez. Ami a FEMYSO európai fellépését illeti, az főleg a muszlim fejkendő viselésének szabadságát támogató kommunikációból és plakátkampányok közzétételére irányuló lobbitevékenységből, kutatási projektekből és az európai fiatalok számára szervezett szemináriumok megrendezéséből áll − írja a V4NA. 

A Muszlim Testvériséghez köthető szálak miatt Marlène Schiappa francia állampolgárságért felelős miniszter 2021 novemberében felszólította az európai illetékeseket, hogy, Franciaországhoz hasonlóan ők is vegyék ki a részüket a radikális iszlamizmus elleni küzdelemből.

A hírre, mely szerint a FEMYSO egy száz fiatalból álló delegációt küldött az Európai Parlamentbe, reagált Jean-Paul Garraud francia jobboldali politikus, európai parlamenti képviselő, aki felhívta rá a figyelmet, hogy ilyen módon szivárognak be az iszlamisták az EP-be.

A Groupe Identité et Démocratie nevű francia jobboldali csoport szintén a hírre reagálva leszögezte: soha nem fogadják el a politikai iszlám beszivárgását az európai intézményekbe.

Borítókép: A FEMYSO tagjai az Európai Ifjúsági Rendezvényen (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.