Kiderült, ki lesz Berlusconi utódja az eurómilliárdokat érő holdingban

A volt olasz miniszterelnöknek hatvanegy százalékos részesedése volt a vállalatban, és mind az öt gyermeke kisebbségi tulajdonnal bírt.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 06. 30. 14:21
null
This photograph shows a portrait of Silvio Berlusconi outside the Villa San Martino, the residence of Italian businessman and former prime minister Silvio Berlusconi, following his death, in Arcore, northern Italy, on June 13, 2023. Italy's former prime minister Silvio Berlusconi has died aged 86, his spokesman confirmed to AFP on June 12, 2023. The billionaire media mogul was admitted to a Milan hospital on June 9 for what aides said were pre-planned tests related to his leukemia. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A befektetők már azelőtt is nyomon követték a holding vállalati struktúrájának alakulását, hogy nyilvánosságra hozták Silvio Berlusconi végrendeletét – írja a Mandiner

A Fininvest SpA részvényesei újból Marina Berlusconit, a holding ügyvezőjét nevezték ki a vállalat elnökének. A részvényesek a döntés meghozatalával párhuzamosan százmillió eurónyi osztalék kifizetését is jóváhagyták. A holding vezérigazgatója pedig Danilo Pellegrinó marad – közölte a hírt a Bloomberg.

A befektetők már azelőtt is nyomon követték a holding vállalati struktúrájának alakulását, hogy nyilvánosságra hozták Silvio Berlusconi végrendeletét.

A volt olasz miniszterelnöknek hatvanegy százalékos részesedésevoltt a vállalatban, és mind az öt gyermeke kisebbségi tulajdonnal bírt. 
Olaszország fő kereskedelmi műsorszolgáltatója, az MFE-MediaForEurope NV, valamint az ország egyik legnagyobb kiadói csoportja, az Arnoldo Mondadori Editore SpA és az AC Monza labdarúgóklub is a Fininvesthez tartozik. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Gabriel Bouys)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.