Újabb országban nyílik magyar konzuli képviselet

Szijjártó Péter Kínában jelentette be, hogy az egyre növekvő magyar vállalati jelenlét miatt Ruandában is megnyílik a kereskedelmi és konzuli képviselet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 27. 10:29
null
Fotó: MARTON_KIRALY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külgazdasági és külügyminiszter Paula Ingabire ruandai információs és technológiai miniszterrel folytatott tárgyalást kedden Kínában, Tiencsinben. Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta: a tárgyalás apropója az volt, hogy Magyarország megnyitotta kereskedelmi és konzuli képviseletét Kigaliban. A miniszter megjegyezte: „Ruandába is Kínán keresztül vezet az út”.

A megállapodásra „azért volt szükség, mert egyre nő a magyar vállalati jelenlét Ruandában, melynek legújabb fejleményeként kötött segélyhitelprogram keretében magyar vállalatok modernizálják a főváros víztisztító rendszerét” − fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy több banki és mezőgazdasági beruházást is indítanak magyar vállalatok, emellett pedig töretlen a magyar ösztöndíjprogram népszerűsége, hiszen a húsz helyre idén kis híján hétszáz ruandai hallgató jelentkezett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.