Ellopott egy márkás napszemüveget, majd lemondott a norvég baloldali vezető

A norvég Vörös Párt vezetője előbb beteget jelentett, majd beismertette tettét.

Gábor Márton
2023. 07. 24. 21:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvég baloldal egyik pártjának vezetője, Bjornar Moxnes hétfőn lemondott, miután ellopott egy luxus napszemüveget az oslói repülőtéren.

Moxnest, aki a norvég parlamentben a nyolc mandátummal rendelkező Vörös Pártot vezeti, még június 16-án kapták lencsevégre, amint egy Hugo Boss napszemüveget lopott el egy vámmentes üzletben. Miután a bűntettről készült biztonsági felvételek elterjedtek, Moxnes július elején beteget jelentett.

Hétfőn, egy nappal a betegszabadságról való tervezett visszatérése előtt, Moxnes beismerte a lopást és lemondott tisztségéről.

Sokan megkérdezték tőlem, hogyan tehettem ilyen hülyeséget. Ezt én is sokszor megkérdeztem magamtól az elmúlt hetekben. Nincs megfelelő magyarázatom

 – írta a Facebookon.

Egy nappal korábban a Vörös Párt országos végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy Marie Sneve Martinussen váltja Moxnest a pártelnöki poszton, aki az elmúlt 11 évben töltötte be a tisztséget.

Martinussen hétfőn elítélte mind a lopást, mind azt, ahogyan Moxnes kezelte a botrányt, mert nem adott korrekt tájékoztatást az ügyről. 

– Dühös és csalódott vagyok emiatt, és ezt nagyon egyenesen meg is mondtam Bjornarnak

– mondta sajtótájékoztatóján.

Tekintettel arra, hogy Moxnes bocsánatot kért és lemondott a botrány után, az ügy Martinussen szerint lezárult. 

Borítókép: Bjornar Moxnes (Forrás: Facebook/Bjornar Moxnes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.