Ezért ne húzzunk ujjat a királyi testőrséggel + videó

A férfi verekedni próbált a testőrökkel, akik leteperték, majd bilincsben elszállították.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 14:06
null
NORWAY-ROYAL-GUARD Fotó: OLE BERG-RUSTEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi tradicionális kulturális látványosságok a turizmus mozgatórugói világszerte. Legyen szó épületekről, ételekről vagy éppen tisztségekről, a turisták szeretik megörökíteni ezeket a látványosságokat. 

Akadnak olyanok is, akik gúnyt űznek belőlük, erre remek példa a londoni királyi testőrség és a velük számtalanszor interakcióba lépő külföldiek. 

A különböző közösségimédia-felületeken a napokban futótűzként terjed egy felvétel, melyen egy turista verekedni próbál a királyi testőrség tagjaival – noha nem Londonban, hanem a norvég fővárosban, Oslóban. Ezek az esetek általában hasonlóképpen végződnek, ez most sem történt másképp: a testőrség megelégelte a provokációt, földre teperték a férfit, megbilincselték, majd elszállították.

A norvég királyi testőrséget egyébként 1856-ban alapították, jelenleg mintegy 1300 fő tartozik kötelékükbe. Feladatuk az oslói királyi palota, valamint az Akershus kastély biztosítása, emellett pedig ők felelősek a főváros védelméért is, amennyiben támadás érné azt. 

Tavaly nyáron nagy nemzetközi sajtóvisszhangot kapott a hír, miszerint harminc királyi testőrt elbocsátottak, amiért szabadságukon illegális kábítószereket használtak.

A fentihez hasonló – talán kevésbé durva – felvételeket inkább a londoni királyi testőrség tagjairól szoktunk látni. Idén áprilisban járta körbe a közösségimédia-felületeket egy videó, melyen egy turista fotózkodni próbál a testőrség egyik tagjával, eközben pedig véletlenül megérinti. Az egyenruhás ráordított a hölgyre: „Ne érintsd meg a király testőrét!”.

Egy másik, korábbi felvételen pedig azt láthatjuk, ahogy két testőr vonulás közben letarol egy gyanútlan gyereket.

Borítókép: A norvég királyi testőrség (Fotó: AFP/NTB Scanpix/Ole Berg-Rusten) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.