Kijev szerint az év végén még nem biztonságos a polgári repülés

Az ukrán légi közlekedésről tartott tárgyaláson Boriszpil, Lviv (Lemberg) és Odessza repülőtereinek vezetősége is részt vett.

Magyar Nemzet
Forrás: Kyiv Post2023. 07. 28. 18:04
null
Budapest, 2022. május 22. A Ryanair egy írországi központú diszkont légitársaság egyik Boeing 737-es típusú utasszállító repülõgépe emelkedik fel a Liszt Ferenc Nemzetközi repülõtérrõl. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel az ország jelenleg hadiállapotot tart fent, nehéz lenne megmondani, hogyan tudnánk biztonságosan üzemeltetni a járatokat. Noha a gabonafolyosó eddig érintetlen maradt Oroszország beavatkozásától, bizonytalan, hogy egy humanitárius légi folyosó biztonságban maradna-e – idézte Jurij Ihnatot, az Ukrán Fegyveres Erők légierejének szóvivőjét a Kyiv Post angol nyelvű ukrán hírportál. 

Ihnat azután fogalmazta meg kételyeit, hogy a közelmúltban a Ryanair ír légitársaság felvetette az Ukrajnába irányuló polgári légi járatok év végi újraindulásának lehetőségét.

Sőt, a múlt héten a Ryanair – amely Európa legnagyobb fapados légitársasága – képviselői Kijevbe érkeztek megbeszélésre az ukrán légi közlekedés helyreállításáról és az infrastruktúra fejlesztéséről. Michael O'Leary, a Ryanair-csoport vezérigazgatója a tárgyalások során egy több mint hárommilliárd dolláros beruházási tervet is bemutatott.

A megbeszéléseken részt vett Boriszpil, Lviv (Lemberg) és Odessza repülőtereinek vezetősége is.

Jelenleg minden ukrán repülőtér, különböző célokat kiszolgálva, üzemképes. Azonban egy olyan háború sújtotta országban, mint a miénk, bárhol és bármikor megjelenhetnek rakéták és ellenséges drónok

– tette hozzá Ihnat. Mint azt a Kyiv Post is kiemeli, a szóvivő pozitívan értékelte a légitársaságok érdeklődését az ukrán piacra való belépésre, amely szerinte Ukrajna jelentős regionális és globális légiközlekedési szerepét erősíti.

Borítókép: Az írországi központú Ryanair diszkont-légitársaság egyik Boeing 737-es típusú utasszállító repülőgépe emelkedik fel a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről 2022. május 22-én (Forrás: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.