Putyin: Nem történt emberrablás

Az orosz elnök szerint túlzóak az ukrán gyerekek elrablásáról szóló hírek.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 15:36
PUTYIN, Vlagyimir
Szentpétervár, 2023. július 28. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszország-Afrika csúcstalálkozó második napi plenáris ülésén Szentpéterváron 2023. július 28-án. MTI/AP/TASZSZ/Valery Sharifulin Fotó: Valery Sharifulin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök „túlzónak” nevezte azokat a véleményeket, amelyek szerint Oroszország erőszakkal rabolt el ukrán gyerekeket a háborús térségből, hívja fel rá a figyelmet az Unian ukrán hírügynökség.

Mint írják, az orosz–afrikai csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón beszélt arról az orosz elnök, hogy semmi nem akadályozza a gyerekek rokonaikhoz való visszatérését.

Nem történt emberrablás. Volt egy kísérlet és egy akció a háborús övezetből a gyermekek megmentésére. Milyen dolog az, hogy árvaházakat hagynak ott tüzérségi csapások alatt? 

– tette fel a kérdést.

Szerinte az ukrán gyerekek deportálása „teljesen legális” volt, és maga az Orosz Föderáció soha nem ellenezte a családjukkal való egyesítésüket.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszország–Afrika csúcstalálkozó második napi plenáris ülésén Szentpéterváron 2023. július 28-án (Fotó: MTI/AP/TASZSZ/Valery Sharifulin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.