Rózsaszín delfineket fedeztek fel Louisiana partjainál + videó

Az Amazonas-folyami delfinek is lehetnek rózsaszínűek, de csak édesvízben fordulnak elő.

Magyar Nemzet
Forrás: USA Today2023. 07. 19. 14:19
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barbie-szezon van – így nem meglepő, hogy a múlt héten egy ritka rózsaszínű delfint láttak Louisiana vizein úszkálni – írja a USA Today

Thurman Gustin, egy houstoni lakos Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogy július 12-én két rózsaszínű delfint látott Cameron Parishben, a Mexikói-öböl közelében, miközben az Old River Passnál horgászott.

Gustin videóján azonban csak az egyik rózsaszínű delfin látható, amint rövid időre kijön a vízből, mielőtt újra alámerülne. Egyelőre nem világos, hogy Gustin melyik delfint látta, de albínó palackorrú delfineket már láttak a környéken, az egyiket a helyi lakosok a „Pinky” becenévre keresztelték. 

Greg Barsh tudós korábban a National Geographicnak elmondta, hogy az albínó delfinek genetikai mutáció révén jöttek a világra, ami miatt a bőrük rózsaszínűnek és fehérnek tűnik. Ez a mutáció olyan ritka, hogy a Kék Világ Intézet szerint a 20. század közepe óta csak körülbelül húsz megfigyelést jegyeztek fel.

Az Amazonas-folyami delfinek is lehetnek rózsaszínűek, de a WWF szerint csak édesvízben fordulnak elő. Az Amazonas és az Orinoco folyó medencéjének nagy részén megtalálhatóak Bolíviában, Brazíliában, Kolumbiában, Ecuadorban, Guyanában, Peruban és Venezuelában.

Borítókép forrása: Képernyőfelvétel

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.