Újabb pokolgépes merénylet történt egy szíriai szentélynél

Két napon belül ez a második terrortámadás a szentély előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 27. 21:05
Women devotees gather to attend the ritual prayers for Laylat al-Qadr (Night of Destiny), one of the holiest nights during the Muslim fasting month of Ramadan, outside the Imamzadeh Saleh mosque in Tehran, on April 10, 2023. (Photo by ATTA KENARE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb halálos terrortámadás történt,  pokolgépet hagytak egy taxiban a Damaszkusztól délre található Szajjida Zeineb-mauzóleum és mecset előtt. A merényletnek egy halálos áldozata is van, és tízen megsebesültek – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja. A szervezet szerint a közelben található az Irán támogatását élvező egyik fegyveres csoport bázisa. 

Két napon belül ez a második terrortámadás a szentély előtt, amely a síita muszlimok negyvennapos gyászidőszaka alatt gyakran látogatott zarándokhelynek számít, jelentős részben iráni hívők keresik fel. Kedden ketten sebesültek meg egy robbantásos merényletben. Pénteken lesz a síita iszlám egyik legfontosabb ünnepe, az ásúra.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Atta Kenare/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.